
MALZEMELER:
5-6 patates (orta boy)
1 su bardağı tahin
2 diş sarımsak
1 su bardağı su (yeteri miktarda)
tuz
karabiber
2 limonun suyu
Üzerine:
kırmızı biber
sıvıyağ
YAPILIŞI:
Patates haşlanıp püre haline getirilir. Soğuyunca tahin, ezilmiş sarımsak, limon suyu,tuz, karabiber ile karıştırılır. Yoğun bir kıvam elde edene kadar, azar azar su eklenir. Servis tabağına alınan ezmenin üzerine kırmızı biberli yağ yakılıp gezdirilir. Tavuk yemeklerinin yanında garnitür olarak ikram edilir.
Patates haşlanıp püre haline getirilir. Soğuyunca tahin, ezilmiş sarımsak, limon suyu,tuz, karabiber ile karıştırılır. Yoğun bir kıvam elde edene kadar, azar azar su eklenir. Servis tabağına alınan ezmenin üzerine kırmızı biberli yağ yakılıp gezdirilir. Tavuk yemeklerinin yanında garnitür olarak ikram edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder