Un, pudra şekeri ve yağ iyice yoğrulur. Kabartma tozu, vanilya, diğer malzemeler ve dövülmüş fındık içi eklenir. Kulak memesi kıvamında hamur elde edilip dinlendirilir. Küçük toplar yapılarak tepsiye dizilir. Arzuya göre; bonbon kurabiye hazırlanır. Ortasına birer fındık oturtulur. Orta ısıdaki fırında pişirilir. Fırından çıkınca sıcakken hazırladığımız toz şeker ve tarçın karışımına bulanıp servis edilir.
23 Haziran 2008 Pazartesi
fındıklı bonbon kurabiye
MALZEMELER:
250 gr margarin (oda ısısında)
2 yemek kaşığı yoğurt veya süt
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
100 gr fındık içi (dövülmüş)
aldığı kadar un
Üzerine:
tarçın ve şeker
YAPILIŞI:
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
MALZEMELER: 500 gr buğday 3-4 diş sarımsak 2-3 soğan 100 ml zeytinyağı 2 litre tavuk suyu 2-3 domates yeterince tuz 1 tatlı kaşığı karabiber...
-
(İsmi her ne kadar "Şeker Böreği" olsa da, bu spesiyalitenin, Tekirdağ yöresine ait olan, formatı ve kıvamı, lezzeti oldukça fark...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder