23 Haziran 2008 Pazartesi

fındıklı bonbon kurabiye

MALZEMELER: 250 gr margarin (oda ısısında) 2 yemek kaşığı yoğurt veya süt 4 yemek kaşığı pudra şekeri 1 limon kabuğu rendesi 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 100 gr fındık içi (dövülmüş) aldığı kadar un Üzerine: tarçın ve şeker YAPILIŞI:
Un, pudra şekeri ve yağ iyice yoğrulur. Kabartma tozu, vanilya, diğer malzemeler ve dövülmüş fındık içi eklenir. Kulak memesi kıvamında hamur elde edilip dinlendirilir. Küçük toplar yapılarak tepsiye dizilir. Arzuya göre; bonbon kurabiye hazırlanır. Ortasına birer fındık oturtulur. Orta ısıdaki fırında pişirilir. Fırından çıkınca sıcakken hazırladığımız toz şeker ve tarçın karışımına bulanıp servis edilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)