
MALZEMELER:
1 çay bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı kırık pirinç
1 çay bardağı ince irmik
1 çay bardağı ince irmik
4 diş sarımsak
1 soğan
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz
pul biber
karabiber
nane
pul biber
karabiber
nane
1 yemek kaşığı margarin
yeterince et suyu ya da sadece su
YAPILIŞI:
Ezilmiş sarımsaklar ve ince kıyılmış soğanlar yağda biraz kavrulur. Salçalarla da biraz çevrilir. Üzerine sırası ile ince köftelik bulgur, ince irmik, pirinç eklenir. Bol su (ve et suyu katkısıyla) iyice pişene kadar kaynatılır. Dibinin tutmaması için arada bir karıştırılır. Çorbanın kıvamı kontrol edilir. Piştikten sonra rondodan geçirilerek pürüzsüz hale getirilir ve tekrar ateşe konulur. Tuz, karabiber, pul biber ve nane eklenip, 1 çay bardağı da süt ilave edilerek 5 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınarak sıcak olarak servise sunulur. İsteğe göre, limon suyu ve yumurta sarısı ile terbiye de hazırlanabilirse de, zaten bol baharatlı da olduğundan, son olarak eklenen sütle de gayet lezzetli bir çorba oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder