23 Haziran 2008 Pazartesi

ayvalık tostu

MALZEMELER: yarım köy ekmeği 100 gr kaşar peyniri 100 gr sucuk 1 domates 2-3 kornişon turşu 1 kâse Amerikan Salatası ketçap mayonez YAPILIŞI: Odun ekmeği veya tost ya da köy ekmeği tost yapılacak şekilde kesilir. Kaşar peyniri, sucuk, domates, istenilen formatta dilimlenerek, tostun arasına yerleştirilir. Tost makinesinde hafifçe kızartılır. Ekmekler kızarınca, kenarı ayrılmadan, ortası açılır. Kornişon turşu ve Amerikan Salatası konulur. Ketçap ve mayonez sıkılır. AYVALIK TOSTU servise hazırdır. (Tarif, ünlü usta Oktay Aymelek’e aittir.)

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)