MALZEMELER:
200 gr tereyağı
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
50 gr ceviz içi (ince çekilmis)
1 çay bardağı pudra şekeri
50 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı konyak, likör veya rom * (opsiyonel)
2 yemek kaşığı kakao
aldığı kadar un
Süslemek için:
1 yemek kaşığı kakao ve 50 gr bitter kuvertür
* (İçki opsiyoneldir. arzuya göre süt de kullanılabilir.)
YAPILIŞI:
Yağ ve pudra şekeri krema haline gelene kadar ezilir. Sırası ile diğer malzemeler eklenir. Karıştırılır. Aldığı kadar un eklenir. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur. 10 dakika buzdolabında dinlendirilir. Hamurdan parmak kalınlığında ve 5-6 cm uzunluğunda düzgün çubuklar yapılır. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizilen kurabiyeler, önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15-20 dakika pişirilir. Soğutulan kurabiyelerin üzerine kakao serpilir. Kurabiyelerin üzeri, bain- marie usûlü eritilmiş bitter kuvertür ile ince dalgalı çizgiler sıkılarak süslenir. Servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder