23 Haziran 2008 Pazartesi

pastane tarzı kuru pasta (tatlı/tuzlu çörek)

Pastanelerdeki kuru pasta lezzetinde, nefis, ağızda dağılan, gevrek parmak çörekler....Şeker miktarı çoğaltılarak ve vanilya vb. maddeler eklenerek tatlı kuru pasta olarak da hazırlanabilir.....PASTAHANE kitabından uyarlanan bir tarif...
*********
MALZEMELER: 125 gr margarin (eritilmiş ve soğutulmuş) 1 çay bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un Üzerine sürmek için: 1 yumurta akı susam
YAPILIŞI: Malzeme ile kulak memesi kıvamında (orta sertlikte) bir hamur yoğrulur. Küçük bezeler halinde alınıp parmak şeklinde çörekler hazırlanır. Yumurta akı sürülür. Bol susam serpilip hafif yağlı tepsiye dizilir. Sıcak fırında nar gibi kızarana dek pişirilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)