1 kahve fincanı ceviz
1 kahve fincanı çekirdeksiz üzüm
500 gr hurma
hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil(arzuya bağlı)
3-4 karanfil (dövülmüş)
2 yemek kaşığı tahin
Dış kaplaması için:
Ceviz/Antep fıstığı ya da badem (arzuya göre)
YAPILIŞI:
Hurmaların çekirdekleri alınır. Ceviz, hurma ve ceviz içi, robota alınarak (çok ince olmayacak şekilde) kıyılır. Dövülmüş karanfil, zencefil, tarçın ve tahin eklenip iyice harmanlanır. Elde dinle karışımdan orta büyüklükte parçalar alınıp yuvarlanır. Avuç içinde şekillendirilir. Önce hindistancevizine, daha sonra ise ceviz veya bademe ya da antepfıstığına bulanır. Hafif bastırılarak, şekerlemelerin iyice bademe bulanması sağlandıktan sonra ikram edilir.
Hurmaların çekirdekleri alınır. Ceviz, hurma ve ceviz içi, robota alınarak (çok ince olmayacak şekilde) kıyılır. Dövülmüş karanfil, zencefil, tarçın ve tahin eklenip iyice harmanlanır. Elde dinle karışımdan orta büyüklükte parçalar alınıp yuvarlanır. Avuç içinde şekillendirilir. Önce hindistancevizine, daha sonra ise ceviz veya bademe ya da antepfıstığına bulanır. Hafif bastırılarak, şekerlemelerin iyice bademe bulanması sağlandıktan sonra ikram edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder