Bu tarife ilişkin fotoğraf, siteye kısa sürede eklenecektir.
MALZEMELER:
1 paket margarin
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
1 su bardağı ceviziçi ya da fındık içi
Dışı İçin:
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında beklemiş margarin, yumurta, kabartma tozu, vanilya ve ceviziçi karıştırılıp un azar azar eklenerek hamur yoğrulur. Yumuşak bir hamur elde edince yağsız tepsiye küçük ceviz büyüklüğünde toplar yapılarak dizilir. Beyaz kalacak şekilde (hafif pembeleşince) fırından çıkarılır. Pudra şekeri, kakao ve tarçın karışımına bulanıp servis tabağına dizilir. Soğuyunca servise sunulur.
Kaynak: http://www.muslumankadin.com/ sitesinden almış olduğum, anonim bir tariftir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder