(HİNDİSTAN- PAKİSTAN MUTFAĞI)
MALZEMELER:
2 su bardağı basmati pirinç
50 gr tereyağı
1-2 soğan
1 çubuk tarçın
2-3 karanfil
2 çay kaşığı tane kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber tanesi (irice dövülmüş)
1 adet kakule (bıçakla hafif çizilmiş)
3+1/3 su bardağı kaynar su
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Soğanlar çok ince bir şekilde kıyılır ve tereyağında kavrulur. Soğanlar hafif karamelize olup rengi değişince, yıkanıp süzülmüş basmati eklenir. (Pirinçler eklendiğinde, soğanların rengi hafif kahverengiye dönmüş olmalıdır.) Piirnç iyice berraklaşıp sararıncaya kadar kavrulur. Kullanılan baharatlar mutlaka tane olmalıdır. Tane kimyon, tane karabiber taze olarak irice dövülür. Kakule çıtlatılır. Tarçın da aynı şekilde irice dövülür. Tüm baharatlar eklendikten sonra kaynar su eklenir. Kaynar su eklendiğinde yüksek ateşte kaynama devam ettirilir. Önce harlı sonra çok kısık ateşte olmak kaydıyla, pilav suyunu çekene kadar 13-15 dakika pişirilir. (Basmati pirinç, diğer pirinç cinslerine nazaran daha fazla su çekmektedir. Basmati pilavı tane tane olur.(Asla lapa lapa olmaz.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder