23 Haziran 2008 Pazartesi

ÇİKOLATA ŞELALESİ (İÇİNDEN SICAK ÇİKOLATA AKAN KEK

Tarifin aslı, Ruki Hanım’a ait olan bu özgün reçeteyi sadeleştirip daha pratik bir tarif olarak uyarladım. Aslında orijinal tarifin içeriğinde çok farklı aromalar da bulunduğundan, muhteşem lezzette ve çok özel bir gurme kektir. Orijinal reçete için:>> http://cafebrunch.blogspot.com/2008/06/orijinal-ikolata-elalesi-iinden-sicak.htmlOrtası sıvımsı, akan, molten çikolatalı kek veya “Çikolata Şelalesi” de denilen bu cins muffin kekler, bir gün önceden de hazırlanıp SUFLE kalıplarında bekletilip ertesi gün de pişirilebilir. Bir çatal aldığınızda, içinden ılık çikolata aktığını görüp, aklınızı kaçıracaksınız o muhteşem lezzetten. Dikkat edilmesi gereken en önemli faktör, kekleri fırından tam zamanında çıkarmaktır.

MALZEMELER:
4 yumurta sarısı
2 yumurta akı
4 yemek kaşığı şeker
½ paket vanilya
50 gr margarin veya tereyağı
25 gr pastalık kakao veya damla çikolata
2 yemek kaşığı un

YAPILIŞI:
Yumurtalar ve yumurta sarıları şeker ve vanilya ile birlikte çırpılır. Tereyağı eritilir. Kakao veya damla çikolata karıştırılır. Un eklenip altüst edilir. Yağlanmış muffin kalıplarına (yarıya kadar) doldurulup 10 dakika buzdolabında dinlendirilir. Önceden ısıtılmış 175-200 derecelik fırında 7-8 dakika pişirilir. Kekler 10 dakikadan fazla pişirilmemelidir. Aksi takdirde, servis esnasında, akıcı çikolata (çikolata şelalesi) özelliğini kaybetmektedir. Keki kesince, içinden sıcak çikolata akmaktadır.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)