22 Haziran 2008 Pazar

tarçınlı un kurabiyesi (misket kurabiye)

MALZEMELER: 250 gr margarin
2 türk kahve fincanı sıvıyağ
8 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı buğday nişastası
½ çay bardağı süt 1 paket vanilya aldığı kadar un
Üzerine serpmek için: tarçın pudra şekeri
YAPILIŞI: Margarin, sıvı yağ ve pudra şekeri beyaz krema gibi olana dek ezilir. Süt, vanilya eklenir. Karıştırılır. Buğday nişastası ve aldığı kadar un eklenip yoğrulur. Minik yuvarlaklar (misketler yapılıp) hafif ısıda beyaz kalacak şekilde fırınlanır. Soğuyan kurabiyeler tarçınlı pudra şekerine bulanır.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)