MALZEMELER:
150 gr yumuşak yağ
2 yemek kaşık şeker
1su bardağı mısır nişastası
½ su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 yumurta
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kurabiyeleri bulamak için:
½ su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tarçın
YAPILIŞI:
Orta sertlikte klasik bir un kurabiyesi hamuru yoğrulur. Kalınca rulo yapılır. Hafif bastırılıp baklava şeklinde veya verev formatta kesilip hafif ısıda beyaz kalacak şekilde pişirilir. Fırından alınır. Şeker ve tarçın karışımına bulanır.
Kurabiyeleri bulamak için:
½ su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tarçın
YAPILIŞI:
Orta sertlikte klasik bir un kurabiyesi hamuru yoğrulur. Kalınca rulo yapılır. Hafif bastırılıp baklava şeklinde veya verev formatta kesilip hafif ısıda beyaz kalacak şekilde pişirilir. Fırından alınır. Şeker ve tarçın karışımına bulanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder