15 Haziran 2008 Pazar

HİNDİSTANCEVİZLİ KURABİYE (PORTAKAL VEYA LİMON AROMALI)

MALZEMELER:
Hamuru için:
250 gr margarin (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 limonun suyu (veya portakal suyu)
1 limon kabuğu rendesi / portakal kabuğu rendesi
1 yumurta
1 türk kahvesi fincanı hindistancevizi
1 paket vanilya
aldığı kadar un
Glazürü için:
limonsuyu
pudra şekeri

Üzerine:
hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Hamur malzemesi ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. 1 cm kalınlığında açılıp çekilli kurabiye kalıplarıyla veya çay bardağı yardımıyla istenilen formda kurabiyeler kesilir. Hafif yağlı fırın tepsisine dizilir. Orta ısıda beyaz kalacak şekilde pişirilir. Limon glazürü için: pudra şekeri ve limon suyu, boza kıvamında olacak şekilde karıştırılıp eritilir. Soğumuş kurabiyelerin üzerine limon glazürü sürüldükten sonar bol hindistancevizine bulanır. Limon aromalı hoş bir kurabiyedir. Özellikle kalp şeklinde kurabiye kalıbı ile görünümü de çok şık oluyor. Tarifi, klasik bir kurabiye hamuruna limon aroması ekleyerek oluşturdum. Limon glazürü tarifi ise, Almanca bir yemek/pasta sitesinden almış olduğum ve daha önde “KUM KEK” (ZİTRONENKUCHEN) isimli, glazürlü kekim için de kullanmış olduğum limon sosudur. Aynı kurabiye, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi ile de çok leziz oluyor.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)