10 Aralık 2007 Pazartesi

davet mönüsü : ratatouille eşliğinde antepfıstıklı kayısılı piliç bonfile sarma

MALZEMELER:

ANTEPFISTIKLI KAYISILI PİLİÇ BONFİLE SARMA İÇİN:

4 tavuk göğüs bonfile
tuz
karabiber
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
10-15 kayısı
100 gr Antep fıstığı (toz fıstık)
1 su bardağı domates sos veya biraz suyla sulandırılmış salça
yeterince iç pilav

RULO İÇ HARCI İÇİN :
İÇ PİLAV
Malzemesi ve tarifi:>>
http://cafebrunch.blogspot.com/2007/12/i-pilav.html

GARNİTÜRLER İÇİN:

RATATOUİLLE
Malzemesi ve tarifi:>>
http://cafebrunch.blogspot.com/2007/12/ratatouille.html

ayrıca: servis esnasında:
PATLICAN PANE:
2 adet patlıcan (verev kesilip un ile pane yapılmış ve kızartılmış)
kibrit çöpü patates (kızartılmış) (isteğe göre)
domates sosu (isteğe göre)
iç pilav (arzuya göre)

YAPILIŞI:
ANTEPFISTIKLI KAYISILI PİLİÇ BONFİLE SARMA İÇİN:

Piliç göğüs bonfile, incecik dövülüp yassılaştırılır.Tuz ve karabiber serpilerek her tarafı iyice ovuşturulur. İçlerine yeteri kadar iç pilav konulur. 1-2 tane yarıya bölünmüş kayısı, iç pilavın üzerine döşenir. Toz Antep fıstığı serpilir. Piliç bonfile, yan taraflardan üste doğru katlanır. Piliç bonfile, rulo ya da bohça gibi sıkıca sarılır. (Gerektiği takdirde (rulonun açılmaması için) varsa tavuk derisi ile sarmalanır veya kürdan ile tutturulur.) Rulolar, tercihe göre, tavada arkalı önlü kızartıldıktan sonra ya da çiğ olarak fırın tepsisine (ya da borcama) dizilir. Ruloların üzerine (1-2 su bardağı) salçalı su gezdirilerek fırına verilir. Piliç rulolar 225 derecelik fırında, yaklaşık 30-40 dakik , piliçler iyice yumuşayana ve kızarana kadar pişirilir. (Rulolar çiğ olarak fırın kabına döşenmişse, pişme süresi biraz daha uzayacağından, pişme derecesi ve kıvamı kontrol edilmelidir.)

Ratatouille için kabak ve patlıcan dilimlenerek ızgara edilebileceği gibi; sote tarzında da pişirilebilir. İstenen pişirme şekli uygulanabilir.
RATATOUİLLE TARİFİ İÇİN:

Arzuya göre patatesler de garnitür için, aynı şekil verilmiş taze soğan ile birlikte, (kibrit çöpü doğranarak) fritözde kızartılır. Patlıcanlar da verev kesilip unlanıp kızartılır.

Servis tabağının kenarına (isteğe göre) domates sos, üzerine pane patlıcanlar ve diğer sebzeler döşenir. Fırında pişen piliç rulosu da verev dilimlenerek servis tabağına yerleştirilir. Üzerine fıstık serpiştirilerek sıcak olarak servise sunulur.

RATATOUİLLE
Tarifi:>>http://cafebrunch.blogspot.com/2007/12/ratatouille.html



İÇ PİLAV :
Tarifi : >>
http://cafebrunch.blogspot.com/2007/12/i-pilav.html























apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)