9 Aralık 2007 Pazar

iç pilav


MALZEMELER:
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı et suyu
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kuzu ciğeri ya da 250 gr tavuk ciğeri
3 -4 soğan
½ tatlı kaşığı şeker ya da 1 küp şeker
yeterince tuz
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber

YAPILIŞI:
Soğanlar ince ince kıyılıp zeytinyağında hafif ateşte sotelenir. Kıyılmış ciğer eklenip birlikte kavrulur. Sırası ile pirinç, dolmalık fıstık, kuş üzümü, tuz ve baharatlar ilâve edilerek, yaklaşık 10 dakika, arada bir karıştırarak, -pirinçleri ezmeden- kavurmaya devam edilir. Ölçülü tavuk suyu ya da normal su eklenir ve bir kez daha karıştırdıktan sonra, önce 1-2 dakika kuvvetli ateşte, sonra kısık ateşte olmak üzere, pirinçler suyu çekene kadar, pişirilir. Pilav suyunu çekince, arzuya göre ince kıyılmış dereotu ve maydanoz eklenip alt üst edilir. Demlendirilen pilav arzuya göre süslenir ve sıcak olarak servise sunulur veya arzu edilen şekilde iç malzeme olarak kullanılır.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)