MALZEMELER:
PANDİSPANYASI:
Malzemesi ve tarifi :>>
http://cafebrunch.blogspot.com/2007/11/ikolatali-antepfistikli-ganajli-pasta.html
ARA KREMASI:
½ su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
50 gr tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için:
2 paket sade krem şanti
1 su bardağı süt
Arası için:
1 elma
2 kivi
2 muz
Pastayı kaplamak için:
Marzipan ya da şeker hamuru
değişik renklerde gıda boyası (çay kaşığı ucu ile)
YAPILIŞI:
Pastanın pandispanyası ; Antepfıstıklı Çikolatalı Ganajlı pastanın pandispanyası gibi hazırlanır.
Ara kreması:
Un ve şeker karıştırılır. Yavaş yavaş süt eklenerek, hafif ateşte muhallebi gibi pişirilir. Vanilyası ve tereyağı eklenip yedirilir. Arada bir karıştırarak, pastada kullanmak üzere soğutulur.
Üzeri için: şanti tozu ve süt iyice çırpılarak koyu kıvamlı bir krem şanti hazırlanır ve dinlendirilir.
Pandispanya levye ile ikiye kesilir. (Taze pandispanyada ıslatma şurubu kullanmaya gerek yoktur. Bir gün önceden hazırlanmış olan pandispanyalarda mutlaka herhangi bir ıslatma şurubu kullanılır.)
Pastanın ara kreması düzgünce sürülür. Küp küp elma, kivi ve muz dilimleri kremanın üzerine yerleştirilir. Pandispanyanın ikinci katı örtülüp kenarları da krema ile kaplanır.
Şeker hamurunun çok azı ayrılır. Kalan hamur, beyaz renkte bırakılıp, diğerlerine çok az gıda boyaları eklenerek iyice yoğrulur ve (dekor için) farklı renklerde şeker hamuru hazırlanır. Sade hamur çok ince açılır. Pasta bu hamur ile düzgünce kaplanır. Üzeri için ise, değişik renklerde hamurlar, uygun mutfak ekipmanları ile şekillendirilerek hazırlanır. Hafif ıslatılarak pastanın üzerine yapıştırılır. Pastanın üzeri ve kenarları, isteğe göre süslenir. Pasta yarım saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servise sunulur.
Un ve şeker karıştırılır. Yavaş yavaş süt eklenerek, hafif ateşte muhallebi gibi pişirilir. Vanilyası ve tereyağı eklenip yedirilir. Arada bir karıştırarak, pastada kullanmak üzere soğutulur.
Üzeri için: şanti tozu ve süt iyice çırpılarak koyu kıvamlı bir krem şanti hazırlanır ve dinlendirilir.
Pandispanya levye ile ikiye kesilir. (Taze pandispanyada ıslatma şurubu kullanmaya gerek yoktur. Bir gün önceden hazırlanmış olan pandispanyalarda mutlaka herhangi bir ıslatma şurubu kullanılır.)
Pastanın ara kreması düzgünce sürülür. Küp küp elma, kivi ve muz dilimleri kremanın üzerine yerleştirilir. Pandispanyanın ikinci katı örtülüp kenarları da krema ile kaplanır.
Şeker hamurunun çok azı ayrılır. Kalan hamur, beyaz renkte bırakılıp, diğerlerine çok az gıda boyaları eklenerek iyice yoğrulur ve (dekor için) farklı renklerde şeker hamuru hazırlanır. Sade hamur çok ince açılır. Pasta bu hamur ile düzgünce kaplanır. Üzeri için ise, değişik renklerde hamurlar, uygun mutfak ekipmanları ile şekillendirilerek hazırlanır. Hafif ıslatılarak pastanın üzerine yapıştırılır. Pastanın üzeri ve kenarları, isteğe göre süslenir. Pasta yarım saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servise sunulur.