6 Aralık 2007 Perşembe

safranlı buğday çorbası


MALZEMELER:

500 gr buğday
3-4 diş sarımsak
2-3 soğan
100 ml zeytinyağı
2 litre tavuk suyu
2-3 domates
yeterince tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı sumak
1 yemek kaşığı nane
0,5 gram safran
50 gr tereyağı

Terbiyesi için:
3 yumurta
1-2 yemek kaşığı un
2 su bardağı yoğurt
1 limon suyu

YAPILIŞI:

Buğdaylar düdüklü tencerede yumuşayana kadar haşlanır. Çorbanın pişirileceği tencerede zeytinyağı ısıtılır. İnce kıyılmış sopanlar ve sarımsaklar pembeleşene kadar, hafif ateşte kavrulur. Domates rende eklenerek sotelemeye devam edilir. Haşlanmış buğdaylar da katılıp biraz daha çevrilir. Tavuk suyu kontrollü olarak eklenerek, çorbanın kıvamı ayarlanır. Çorba, (dibinin tutmaması için) arada sırada karıştırarak, pişirmeye devam edilir. (Çorba çok koyu olmuşsa, biraz daha su eklenebilir.)
Çorbanın terbiyesi için; ayrı bir kapta, yoğurt, limon suyu, yumurtalar ve un iyice çırpılır. Çorbadan biraz alınarak terbiyeye eklenip ılıştırılır. Karıştırmaya sürekli devam ederek, çorbanın terbiyesi yedirilir. (Daha önceden 1 çay bardağı sıcak suda ıslatılmış olan) safranlı su, çorbaya eklenerek çorbaya karıştırılır. (Arzuya göre) çorbanın üzerine tereyağı yakılır. Meyaneli çorba, en son olarak; tuz, karabiber, sumak ve nane ile tatlandırılıp sıcak olarak servise sunulur.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)