8 Ocak 2008 Salı

KARNIYARIK POĞAÇA

MALZEMELER:
200 gr margarin veya tereyağı (oda ısısında)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yumurta akı
2 yumurta sarısı
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

Üzerine sürmek için:
1 yumurta sarısı

İç Harç için:
peynirli-maydanozlu iç harç (karışık peynir)
2 domates
2 sivri biber

YAPILIŞI:
Hamur malzemesi ile yumuşak bir hamur yoğrulur. Yarım saat dinlendirilip yumurta iriliğinde bezeler alınır. Yuvarlanıp çay tabağı büyüklüğünde açılır. Ortasına peynirli iç harç ve dilimlenmiş domates ve sivri biber konulur. Kenarları ortada toplanır. Gondol şekli verilerek tıpkı pide gibi karşılıklı kenarlardan birleştirilir. Fazla bastırmadan uçlardan kapatılır, ortası ise hafif açık bırakılır. Tepsiye dizilen poğaçaların kenarlarına yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış (180-190 derecelik) fırında, nar gibi kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)