18 Aralık 2007 Salı

mantarlı kestaneli iç pilavlı hindi dolması


















MALZEMELER:
5-6 ağırlığında bütün hindi
½ limonun suyu
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
1 yemek kaşığı yoğurt

İç pilav için:
3 su bardağı pirinç
4 su bardağı tavuk suyu
2 -3 soğan
150 gr tereyağı
100 gr mantar (dilimlenmiş, sote edilmiş)
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı karabiber
tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı yenibahar
½ demet maydanoz
2 su bardağı kestane (haşlanmış, ayıklanmış)

YAPILIŞI:
Bütün hindi yıkanıp temizlenir. İç pilav malzemesi ile klasik iç pilav hazırlanır. Bunun için tereyağı eritilir ve sırası ile; ince kıyılmış soğanlar ve diğer malzemeler hafif ateşte pembeleştirilir. Pirinçler, tuz, şeker, ve baharatlar eklenerek hafif diri kıvamda pilav pişirilir. Pilava yenibahar ve ince kıyılmış maydanoz karıştırılır. Haşlanmış kestaneler de karıştırılır ve iyice harmanlanır. Hindi, çok sıkı olmayacak şekilde pilav ile doldurulur.” Folyoda soslu tavuk dolması” tarifindeki gibi hazırlanır.
Tarif için:
>> http://cafebrunch.blogspot.com/2007/12/folyoda-soslu-tavuk-dolmasi.html

Bir kâsede limon suyu, tuz, karabiber, biber salçası, sıvı yağ ve yoğurt karıştırılıp sos hazırlanır. Hindinin her tarafına bu sos iyice sürülür. Hindi, fırın poşetine yerleştirilerek 200 derecelik fırında 2,5 saat pişirilir. Arzuya göre; yağlı pişirme kâğıdı ile örtülerek de fırına verilebilir. Hindi, kızgın (200-225 derecelik) fırında, nar gibi kızarana kadar pişirilir. İstendiği şekilde garnitürlerle süslenip sıcak olarak servise sunulur.
Servis için Sosu:
Dömi Glas Sos

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)