MALZEMELER:
4-5 soyulmuş domates
5-6 jalapeno biberi
5-6 jalapeno biberi
2 adet paprika (kırmızı biber)
1 soğan
5 adet fesleğen yaprağı
1 soğan
5 adet fesleğen yaprağı
4 acı süs biberi
8-10 diş sarımsak
kimyon
1 çay bardağı acı biber sosu (ev yapımı acı sos kullandım)
kişniş
2-3 dal maydanoz
pulbiber
karabiber
curry
tuz
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
YAPILIŞI:
Yağ hariç, tüm malzeme blenderdan geçirilir. Biraz su ve sızma zeytinyağı eklenerek 10-15 dakika kaynatılarak koyulaştırılır. (Arzuya göre ezilmiş kuru fasulye eklenebilir.)
Dip sos olarak, kanapelerde, tako ve cips yanında, makarnalarda vb. Arzu edildiği yerde kullanılır.)
kimyon
1 çay bardağı acı biber sosu (ev yapımı acı sos kullandım)
kişniş
2-3 dal maydanoz
pulbiber
karabiber
curry
tuz
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
YAPILIŞI:
Yağ hariç, tüm malzeme blenderdan geçirilir. Biraz su ve sızma zeytinyağı eklenerek 10-15 dakika kaynatılarak koyulaştırılır. (Arzuya göre ezilmiş kuru fasulye eklenebilir.)
Dip sos olarak, kanapelerde, tako ve cips yanında, makarnalarda vb. Arzu edildiği yerde kullanılır.)
Not: Jalapeno biberi, turşu olarak satılmaktadır. Bu tarifte; Fersan marka jalapeno turşusu ve ev yapımı özel acı biber sosu kullanılmıştır.)