
MALZEMELER:
1 demet taze fesleğen
50 gr dolmalık fıstık
10 diş sarımsak
200 gr parmesan peyniri (rendelenmiş)
4 türk kahve fincanı zeytinyağı
tuz
karabiber (arzuya göre)
karabiber (arzuya göre)
100 ml çiğ krema
YAPILIŞI:
Fesleğen yıkanıp iyice kurulanır. Mutfak robotuna aktarılır. Ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber eklenir. Dolmalık fıstık ayrı bir yerde hafif kavrulduktan sonra robottaki karışıma eklenir. Zeytinyağını yarısı da eklenip tüm malzeme robotta iyice püre haline getirilir. Oldukça koyu bir sos elde edildikten sonra, sos robottan alınır. Servis için; kalan zeytinyağı ve rendelenmiş parmesan peyniri, krema eklenip kıvamı ayarlanır. Salatalarda, makarnada vb. yerlerde, arzu edildiği şekilde kullanılır. Parmesan peyniri bulunamazsa; alternatif olarak, eski kaşar rendesi veya mihaliç peyniri ya da tulum peyniri de eklenebilir. (Dolmalık fıstık yerine de alternatif lezzet olarak ceviz içi kullanılabilir.)
YAPILIŞI:
Fesleğen yıkanıp iyice kurulanır. Mutfak robotuna aktarılır. Ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber eklenir. Dolmalık fıstık ayrı bir yerde hafif kavrulduktan sonra robottaki karışıma eklenir. Zeytinyağını yarısı da eklenip tüm malzeme robotta iyice püre haline getirilir. Oldukça koyu bir sos elde edildikten sonra, sos robottan alınır. Servis için; kalan zeytinyağı ve rendelenmiş parmesan peyniri, krema eklenip kıvamı ayarlanır. Salatalarda, makarnada vb. yerlerde, arzu edildiği şekilde kullanılır. Parmesan peyniri bulunamazsa; alternatif olarak, eski kaşar rendesi veya mihaliç peyniri ya da tulum peyniri de eklenebilir. (Dolmalık fıstık yerine de alternatif lezzet olarak ceviz içi kullanılabilir.)