28 Kasım 2007 Çarşamba

nisuaz salatası

“NİÇOİSE” Salata,(Nisuaz Salata), Fransız asıllı bir salatadır. İçinde ton balığı,haşlanmış yumurta ve (arzuya göre patatesin de yanı sıra) yeşil fasulye gibi sebzeler de içermektedir. Karbonhidrat ve proteinin yanı sıra, vitamin ve mineraller açısında da çok dengeli,ayrıca gayet lezzetli bir salatadır. Tek başına ana yemek olarak veya yemeklerden önce başlangıç olarak, hatta çay saatlerinde bile ikram edilebilir.

MALZEMELER:

1 adet Akdeniz yeşilliği (kırmızı cinsi)
1 küçük kutu ton balığı
150 gr siyah zeytin (file zeytin)
2-3 yemek kaşığı dolusu kapari
250 gr cherry domates (kiraz domates)
1 haşlanmış yumurta
1 haşlanmış patates(orta boy)
150 gr yeşil fasulye (haşlanmış)

Sosu için:
1 çay bardağı hardal veya hardal sosu
1 yemek kaşığı süzme bal
2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Arzuya göre tuz
çok az su (salata sosunun kıvamını ayarlayacak miktarda)
süslemek için: dereotu (arzuya bağlı)

YAPILIŞI:

Akdeniz yeşilliği yıkanıp iyice kurutulur. Taze fasulye ve yumurta haşlanır.
Yeşillikler doğranır. Jülyen doğranmış yeşil fasulye ile birlikte harmanlanıp salata (servis tabağına) döşenir. Üzerine ton balığı yerleştirilir. Cherry domates, file zeytin ve kapari eklenir.
Sosu için: Hardal, bal ve zeytinyağı, çok az su ile çırpılır. Koyu kıvamlı hardallı sos, salataya gezdirilir.
Salata, arzu edildiği şekilde, dereotu, cherry domates vs. ile süslenerek servise sunulur.