28 Kasım 2007 Çarşamba

yanardağ boranisi


MALZEMELER:
1 kg kemer patlıcanı
yeterince tuz
135 ml zeytinyağı ( 9 yemek kaşığı)
15 gr un (2 yemek kaşığı)
1o diş sarımsak
45 ml sirke (3 yemek kaşığı)
Karabiber (arzuya göre)

kızartmak için:
sıvı yağ

YAPILIŞI:

Patlıcanların sap kısımları kesilerek temizlenir. Kabukları alacalı soyulup halka halka doğranır. Üzerlerine tuz serpilen patlıcanlar 30 dakika bekletilir. Patlıcanlar yıkanıp iyice süzülüp kurulanır.
Tavada zeytinyağı kızdırılır. Yağ kızınca patlıcanlar una bulanır ve tavaya yerleştirilir. Patlıcanların her iki yarıları, altın sarısı renk alıncaya kadar patlıcanlar kızartılır. Süzdürülerek yağdan alınır ve bir sahana dizilir.
Sarımsak, havanda tuz ile dövülür. Sirkenin içine katılarak karıştırılır. Sarımsaklı sirke, sahandaki patlıcanların üzerine gezdirilir. Kısık ateşe oturtulup; sosunu çekinceye kadar, yaklaşık 15 dakika pişirilir.
Sosunu çekince ateşten alınıp sıcak olarak servis edilir. (İsteğe göre karabiber serpilebilir.)

(Bu tarifin uygulanmasında; Tuğrul Şavkay'a ait “ OSMANLI MUTFAĞI” adlı eserden faydalanılmıştır.)

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)