10 Ocak 2009 Cumartesi

yalancı sarığı burma tatlısı (rulo ceviz tatlısı)

YALANCI SARIĞI BURMA (RULO CEVİZ TATLISI)
******
MALZEMELER:
Hamur için:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un

İç harcı için:
150 gr ceviz içi (irice dövülmüş)

Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/4 limonun suyu

Hamuru açmak için:
1 kâse mısır nişastası

Üzerini süslemek için:
boz antep fıstığı

YAPILIŞI:
Hamur malzemesi ile yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulup dinlendirilir. (Hamurun gevrek olması için, karbonat ve kabartma tozu birlikte kullanılacaktır.) 2 bezeye bölünen hamur, mısır nişastası serpilmiş mermer tezgâh üzerinde, merdane yardımıyla açılır. Bezeler oldukça ince yufka şeklinde açılmalıdır. Ceviz içi serpilip gevşekçe rulo yapılır.2 parmak kalınlığında dilimlere kesilen rulo tatlılar, cevizli harcı üstte olacak şekilde çevrilip, yağlı fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında, pembeleşene kadar kızartılır.
Şerbet malzemesi ile, klasik (koyu kıvamda) tatlı şerbeti hazırlanıp tatlıların üzerine gezdirilir. Soğutulup, üzerine Antep fıstığı serperek süslenir. Soğuk olarak servise sunulur. Tatlı, servis zamanına kadar (en az birkaç saat) bekletilirse, tadı ve lezzeti daha da oturur.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)