MALZEMELER:
500 gr ıspanak (kuzu ıspanak)
200 gr kurutulmuş domates
1 yeşil elma
5-6 diş sarımsak
20-25 siyah zeytin
500 gr ıspanak (kuzu ıspanak)
200 gr kurutulmuş domates
1 yeşil elma
5-6 diş sarımsak
20-25 siyah zeytin
10-15 yeşil zeytin (kokteyl veya çizik)
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı balsamik sirke
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
YAPILIŞI:
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı balsamik sirke
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
YAPILIŞI:
Kuzu ıspanak çok iyi bir şekilde yıkanıp süzülür. Kurutulur. Elle doğranıp salata kâsesine alınır. Kurutulmuş domatesler ılık suda yumuşayana kadar bekletilip yıkanır. Süzülüp küçük parçalara bölünür. Yeşil elma soyulup küp küp doğranır. İri parçalara bölünmüş ceviz içi ve çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin de salata malzemesine eklenir. Tüm malzeme iyice harmanlanır. Sosu için, zeytinyağı, balsamik sirke, tuz ve ezilmiş sarımsak, pulbiber ve arzu edilen baharatlar eklenir. Sos malzemesi karıştırılıp (aromasının iyice fix hale gelmesi için) bir müddet buzdolabında dinlendirilir. Servis zamanı geldiğinde, salatanın sosu, kâsedeki salata malzemesine gezdirilir (veya, salata, servis tabağına alınarak, sosu ile birlikte servise hazırlanır.) Salatanın üzeri, arzuya göre, file zeytin, cherry domates ve ceviz içi ile dekore edilerek ilram edilir. (Not: Mümkün olduğunca, kuzu ıspanağın, sadece yaprakları kullanılmalıdır.)
Servis ve sunum önerisi:
(Arzuya göre kokteyl zeytin veya, çekirdeği çıkarılmış çizik/kırma yeşil zeytin de kullanılır.)