1 litre süt
1 çay bardağı şeker
2 türk kahve fincanı pirinç unu veya buğday nişastası
1 limon kabuğu rendesi
1 limonun suyu
50 gr margarin
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Süt, şeker ve pirinç unu (veya buğday nişastası) karıştırılıp hafif ateşte, muhallebi kıvamını alana dek pişirilir. Limon suyu ve limon kabuğu rendesi eklenir. Kaynayınca, ocaktan alınıp margarin eklenir. Eriyene kadar karıştırılır. Hafif ılıtılır. Vanilya eklenir. Blender ile, homojen bir kıvam alana kadar 5 dakika çırpılır. Kup bardaklarına boşaltılıp kendi halinde soğumaya bırakılır. Kalıp halini alınca, ince rendelenmiş limon kabuğu ile süslenip, servis zamanına kadar buzdolabına alınır. Soğuk olarak ikram edilir.
Süt, şeker ve pirinç unu (veya buğday nişastası) karıştırılıp hafif ateşte, muhallebi kıvamını alana dek pişirilir. Limon suyu ve limon kabuğu rendesi eklenir. Kaynayınca, ocaktan alınıp margarin eklenir. Eriyene kadar karıştırılır. Hafif ılıtılır. Vanilya eklenir. Blender ile, homojen bir kıvam alana kadar 5 dakika çırpılır. Kup bardaklarına boşaltılıp kendi halinde soğumaya bırakılır. Kalıp halini alınca, ince rendelenmiş limon kabuğu ile süslenip, servis zamanına kadar buzdolabına alınır. Soğuk olarak ikram edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder