Kek ve kurabiye arası formatta ve kıvamda, lezzetli bir tarif.. Simit saraylarında “Portakallı Kurabiye” veya “Şam Kurabiyesi” olarak da anılan bu kurabiye, “Pastahane” adlı kitaptan uyarlanıp değiştirilmiş bir reçetedir… Aslında bu dinazor kurabiye, daha çok kek havasında bir lezzete ve sunuma sahiptir…Geçen sene yayımlanmış olan değişik versiyonu da, sitede mevcuttur..
MALZEMELER:
200 margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 türk kahve fincanı şeker
1 çay bardağı yoğurt ve / veya süt
MALZEMELER:
200 margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 türk kahve fincanı şeker
1 çay bardağı yoğurt ve / veya süt
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2 adet portakalın suyu
2 portakal kabuğu rendesi
aldığı kadar un (3-3,5 su bardağı)
2 portakal kabuğu rendesi
aldığı kadar un (3-3,5 su bardağı)
YAPILIŞI:
Un ve kabartma tozu haricindeki diğer kurabiye malzemeleri, iyice karıştırılır. Un ve kabartma tozu karıştırılıp elendikten sonra karışıma eklenir. Un azar azar ve kontrollü olarak eklenerek hamurun kıvamı kontrol edilir. Hamurun kıvamı, normal kurabiye hamurlarından daha yumuşakça, ele yapışacak kıvamda ve koyulukta olmalıdır. (Kek hamurundan biraz daha koyu kıvamda, kulak memesi kıvamından oldukça yumuşak kıvamda olmalıdır.) Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine, pastacı torbası yardımı ile, aynı ölçüde porsiyonlar halinde sıkılır. Üzerine biraz şeker serpilip 170 derecelik fırında 40-45 dakika pişirilir. Soğuk veya ılık olarak ikram edilir.
Un ve kabartma tozu haricindeki diğer kurabiye malzemeleri, iyice karıştırılır. Un ve kabartma tozu karıştırılıp elendikten sonra karışıma eklenir. Un azar azar ve kontrollü olarak eklenerek hamurun kıvamı kontrol edilir. Hamurun kıvamı, normal kurabiye hamurlarından daha yumuşakça, ele yapışacak kıvamda ve koyulukta olmalıdır. (Kek hamurundan biraz daha koyu kıvamda, kulak memesi kıvamından oldukça yumuşak kıvamda olmalıdır.) Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine, pastacı torbası yardımı ile, aynı ölçüde porsiyonlar halinde sıkılır. Üzerine biraz şeker serpilip 170 derecelik fırında 40-45 dakika pişirilir. Soğuk veya ılık olarak ikram edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder