LAVANTALI BEYAZ KUVERTÜR KAPLI SİMLİ KURABİYE (ÖZGÜN TARİF)
Mis kokulu lavantalı hoş aromalı bir kurabiye…..Lavanta sadece et yemeklerinde değil, pasta ve kurabiyelerde ve çay olarak da, müthiş bir damak tadı....
**************
Malzemeler:
Hamuru için:
125 gr tereyağı veya margarin
10 gr lavanta (1 yemek kaşığı)30 gr pudra şekeri (3 yemek kaşığı)1 yumurta
1 paket kabartma tozu
125 gr mısır nişastası
aldığı kadar un (kontrollü eklenir.)
ayrıca:
1 çay bardağı lavanta suyu için:
10 gr lavanta (1 yemek kaşığı)
1 çay bardağı su
Sosu:
100 gr beyaz kuvertür
50 gr tereyağı veya çiğ krema (ya da ½ çay bardağı sıvı yağ)
Süslemek için:
pasta simi
YAPILIŞI:
10 gr lavanta ve su bir taşım kaynatılıp soğutulur ve süzülür. Lavanta suyu ve diğer hamur malzemeleri ile orta yumuşaklıkta bir kurabiye hamuru yoğrulur. 10 dakika dinlendirilip ½ cm kalınlığında, merdane ile açılır. Hilal veya arzu edilen şekillerde kesilir. Yağlı pişirme kâğıdı serilmiş fırın tepsisine dizilir. Fırın 170 dereceye ayarlanır. 10 dakika sonra 150 dereceye düşürülerek yaklaşık 15 dakika daha, kurabiyeler beyaz kalacak şekilde pişirilir. Bu arada, beyaz kuvertür sos (bain-marie usulü eritilerek) hazırlanır. Ilınan kurabiyeler fırından alınıp, beyaz kuvertür sosla kaplanır. Pasta simi serpilip tel ızgara üzerinde çikolata sosunun donması beklenir. Kurabiyeler pasta simi ile süslenerek soğuk servis edilir.
Malzemeler:
Hamuru için:
125 gr tereyağı veya margarin
10 gr lavanta (1 yemek kaşığı)30 gr pudra şekeri (3 yemek kaşığı)1 yumurta
1 paket kabartma tozu
125 gr mısır nişastası
aldığı kadar un (kontrollü eklenir.)
ayrıca:
1 çay bardağı lavanta suyu için:
10 gr lavanta (1 yemek kaşığı)
1 çay bardağı su
Sosu:
100 gr beyaz kuvertür
50 gr tereyağı veya çiğ krema (ya da ½ çay bardağı sıvı yağ)
Süslemek için:
pasta simi
YAPILIŞI:
10 gr lavanta ve su bir taşım kaynatılıp soğutulur ve süzülür. Lavanta suyu ve diğer hamur malzemeleri ile orta yumuşaklıkta bir kurabiye hamuru yoğrulur. 10 dakika dinlendirilip ½ cm kalınlığında, merdane ile açılır. Hilal veya arzu edilen şekillerde kesilir. Yağlı pişirme kâğıdı serilmiş fırın tepsisine dizilir. Fırın 170 dereceye ayarlanır. 10 dakika sonra 150 dereceye düşürülerek yaklaşık 15 dakika daha, kurabiyeler beyaz kalacak şekilde pişirilir. Bu arada, beyaz kuvertür sos (bain-marie usulü eritilerek) hazırlanır. Ilınan kurabiyeler fırından alınıp, beyaz kuvertür sosla kaplanır. Pasta simi serpilip tel ızgara üzerinde çikolata sosunun donması beklenir. Kurabiyeler pasta simi ile süslenerek soğuk servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder