28 Aralık 2008 Pazar

haşhaşlı revani (haşhaşlı çıtır tatlı)

HAŞHAŞLI REVANİ (KREMALI)

Siyah haşhaş tohumu ile yapılan bu revani versiyonu, haşhaş sayesinde çıtır çıtır, hoş bir kıvama ve gevrekliğe sahiptir. Üzerindeki krema da, bu sıradışı lezzeti daha da muhteşemleştiriyor......


MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş tohumu (siyah haşhaş tohumu)
1,5 veya 2 su bardağı un (tahin kıvamı)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
¼ limonun suyu

Kreması için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı labne peyniri

Üzerine :
1 poşet krem şanti
haşhaş tohumu
YAPILIŞI:
Temel olarak yapılışı, revani tarifi gibidir. Şerbeti öncelikle hazırlanır. 10-15 dakika kaynatılması yeterlidir. Fazla koyu olmayan bir kıvamda bir şurup olmalıdır. İnmesine yakın limon suyu eklenir.
Hamur malzemeleri, kek hamuru gibi çırpılmaya başlanır. Yumurtalar şekerle birlikte (yaklaşık 7-8 dakika) iyice çırpılıp köpürtüldükten sonra, süt ve sıvıyağ eklenir. Çırpılmaya devam edilir. İrmik, haşhaş tohumu eklenip karıştırılır. Elenmiş un, vanilya, kabartma tozu karışımı eklenir. Boza kıvamındaki hamur, yağlanmış orta boydaki bir tepsiye veya borcama dökülüp, 180 derecede , içini çekip kızarana kadar pişirilir.
Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti verilir.
Ayrı bir tencerede kreması (hafif ateşte pişirilip) ılıtılır. Labne peyniri eklenip mixer ile çırpılır.
Krema, kekin üzerine sürülür. Üzerine ayrıca, sütle hazırlanmış krfem şanti de sürülür. Haşhaş tohumu serpilip dekore edildikten sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)