(SEFARAD MUTFAĞI'NDAN)
MALZEMELER:
1 ekmek hamuru
200 gr margarin
1 çay bardağı tahin
200 gr margarin
1 çay bardağı tahin
sıvıyağ (katmerlemek için)
peynirli, ıspankalı vb. iç harç (arzuya bağlı)
YAPILIŞI:
Mayalı hamur, tahin ve eritilip ılıtılmış margarin yoğrulur. 1 gece buzdolabında bekletilir. Ertesi gün, çarşaf böreği gibi bezelere bölünüp sıvıyağda dinlendirilir. Rulo şeklinde katmerlenecekse, bezeler portakal büyüklüğünde olmalıdır. Tek porsiyonluk boyoz için ise limon iriliğinde yuvarlaklar yapılır. Poğaça gibi yağlı elle (merdanesiz olarak) açılan börekcikler sade veya iç harçlı olarak hazırlanır. Yumurta sarısı sürülüp sıcak fırına verilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder