24 Haziran 2008 Salı

YALANCI TAHİNLİ BAKLAVA

Tahinli Baklava lezzetini aratmayacak, tarafıma ait, çok eski ve pratik bir tarifimdir. Genelde yufka hamurunu da kendim yoğurup açarım. Hazır yufka ile de hazırlanabilir.

MALZEMELER:
2 adet yufka (yufka hamuru tarifime göre)
1 su bardağı tahin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
3 -4 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviziçi
1 su bardağı pudraşekeri (üzerine)
tarçın (arzuya göre)

YAPILIŞI:
Yufka düz bir zemine yayılır. Fırça yardımıyla tahin-yağ karışımı sürülür. Ceviz içi düzgün bir biçimde serpiştirilir. Daha sonra, yufka kalın rulo şeklinde sarılır. Rulo hafifçe bastırılır. İki parmak aralıklarla verev formatta kesilir. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine baklavalar dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede, nar gibi kızarana kadar pişirilir. Fırından alınıp sıcakken pudra şekerine bulanıp servis tabağına dizilir. Ilık veya soğuk olarak servis edilir. İç harcına isteğe göre tarçın da eklenebilir.

Hiç yorum yok: