24 Haziran 2008 Salı

karanfilli beyaz kurabiye (şeker böreği tarzı) (farklı versiyon)

MALZEMELER: 250 gr alba yağı veya margarin (oda ısısında) 500 gr mısır nişastası 1 -2 çay bardağı un (hamurun kıvamına göre) 1 yumurta
1 su bardağı şeker
½ paket kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
Üzerini dekore etmek için: tane karanfil
YAPILIŞI: Mısır nişastası ağırlıklı olan bu kurabiye hamuru için, tüm malzeme bir yoğurma kabına alınır ve orta sertlikte bir hamur yoğrulur. Hamur yoğrulurken, un kontrollü ve azar azar eklenerek kıvamı ayarlanır. Dinlendirilip yumurta büyüklüğünde bezeler alınır. Kurabiye şekli verilir. Margarin ile hafifçe yağlanmış tepsiye dizilen kurabiyelerin ortasına 1’er tane karanfil batırılır. 170 dereceye ayarlanmış fırına kurabiyeler sürülür. 10 dakika pişirildikten sonra fırın ısısı 150 dereceye düşürülür. Kurabiyeler beyaz kalacak şekilde pişirilir. Kurabiyelerin bembeyaz kalması, kıyır kıyır olması ve ağızda dağılan bir kıvamda olması için fırın ısısı, pişme süresi esnasında mutlaka düşürülmelidir. Kurabiyenin özelliği, mısır nişastası ile yapılmasıdır.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)