
MALZEMELER:
1 yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Üzerine:
tarçın
pudra şekeri
YAPILIŞI:
Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur. 1 cm kalınlığında açılır. Ajda boy çay bardağı veya başka bir kalıpla yuvarlak halkalar kesilir. Ortaları ruj kapağı ile çıkarılır. Kalan kısım tekrar hamura eklenip aynı şekilde işleme devam edilir. Daha pratik bir yöntem olduğundan, ben genelde Doughnut gibi elde düzgün yuvarlak elde ettikten sonra, önce işaret parmağımla halkanın ortasında bir boşluk oluşturup el yordamıyla muntazam simitler şekillendiriyorum. Tüm halkalar kızgın ve bol sıvıyağda kızartılır. Soğuyunca pudra şekeri+tarçın karışımına bulanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder