24 Haziran 2008 Salı

tarçınlı tatlı mini simitler

Le Cordon Bléu mezunu Nathalie Stoyanof’un “BEYAZ MUTFAK” kitabındaki “Doughnut” tarifinden esinlenerek çay sofraları için uyarladığım pratik bir reçete….

MALZEMELER:
1 yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Kızartmak için:
Sıvıyağ

Üzerine:
tarçın
pudra şekeri

YAPILIŞI:
Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur. 1 cm kalınlığında açılır. Ajda boy çay bardağı veya başka bir kalıpla yuvarlak halkalar kesilir. Ortaları ruj kapağı ile çıkarılır. Kalan kısım tekrar hamura eklenip aynı şekilde işleme devam edilir. Daha pratik bir yöntem olduğundan, ben genelde Doughnut gibi elde düzgün yuvarlak elde ettikten sonra, önce işaret parmağımla halkanın ortasında bir boşluk oluşturup el yordamıyla muntazam simitler şekillendiriyorum. Tüm halkalar kızgın ve bol sıvıyağda kızartılır. Soğuyunca pudra şekeri+tarçın karışımına bulanır.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)