24 Haziran 2008 Salı

damla sakızlı un kurabiyesi

MALZEMELER: 250 gr margarin (oda ısısında) 4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket yumuşak margarin 3-3,5 su bardağı elenmiş un 1 paket vanilya
2 tane dövülmüş damla sakızı veya 2 falım sakız
YAPILIŞI: Yağ ve pudra şekeri çok iyi çırpılıp ezilir. Dövülmüş damla sakızı ya da 2 adet dövülmüş damla sakızlı falım sakız eklenir. Aldığı kadar (yaklaşık 3,5 su bardağı) elenmiş un eklenip yumuşak fakat biraz sertçe bir hamur yoğrulur. İstenilen şekillerde dilimlenir veya yuvarlanır. Ortadan daha düşük hararetteki fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir. Ilınınca vanilyalı pudra şekerine bulanır. Cam kavanozda en az iki hafta dayanıyor…Çok sayıda ve farklı un kurabiyesi tariflerimin içerisinde favori reçetelerimden birisi...

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)