MALZEMELER:
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı soğuk süt
2-3 yemek kaşığı tahin
1 su bardağı ceviziçi (dövülmüş)
50 gr tereyağ
1 kâse bal (veya 1 su bardağı şeker)
YAPILIŞI:
Pirinç unu, tereyağında 10 dakika kavrulur. Hafifçe pembeleşen pirinç ununa, süt ve şeker eklenip karıştırılır. Bir kaç dakika daha pişirilir. Tahin ve dövülmüş ceviziçi eklenir, iyice karıştırılır. Helva, küçük bir tepsiye bastırılarak döşenir. Fırında 20 dakika kadar (hafif kızarana kadar) pişirilir. Soğuyunca baklava dilimi formunda kesilerek ikram edilir. Me'muniyye Helvası, adını Harun Reşid'in oğlu Me'mun'dan alan, 1469'da Fatih Sultan Mehmet'in sofrasında, 1539 yılındaki bayram şenliklerinde ve 1574 yılında Venedik elçisi Andrea Badoero'ya Divan'da sunulan yemekler arasında yer almış olan bir tatlıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder