26 Haziran 2008 Perşembe

muhallebili lokum

Yine Oktay Usta'ndan alınıp uyarlanan lezzetli bir tarif....
MALZEMELER: Muhallebisi için: 1 litre süt 3 kahve fincanı un 2 kahve fincanı şeker 1 paket vanilya 125 gram margarin 1 paket damla sakızı İÇİ: 1 paket sade veya çilekli krem şanti 1 çay bardağı süt AYRICA: Antep fıstığı Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
1 kilo süt, 3 kahve fincanı şeker, 3 kahve fincanı un, iyice karıştırılıp pişirilir, 100 gram margarin, 1 paket vanilya, dövülmüş damla sakızı eklenir, Yağ eriyince ateşten alınır. 15 dakika mixerle iyice çırpılır. Fırın tepsisine bol Hindistan cevizi serpilir, pişirilen muhallebi dökülür ve düzgün bir şekilde yayılır ne kadar ince olursa o kadar güzel oluyor. Soğuduktan sonra 1 çay bardağı süt ile krem şanti çırpılır ve muhallebinin üzerine düzgün bir şekilde yerleştirilir. Buzdolabında bir gece bekletilirse ertesi gün katlarken zorluk olmayacağından, lokum mutlaka ertesi gün hazırlanmalıdır. Servis yapılacağı zaman içine Antep fıstığı serpilip istenilen genişlikte kesilerek rulo yapılır. Arzuya göre Hindistan cevizine bulanır. Katlanması zor gelirse, küçük karelere kesilerek de servis yapılabilir veya içine muz dilimleri konulup rulo yapılarak da ikram edilebilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)