MALZEMELER:
200 gr tel kadayıf
100 gr tereyağı
1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
2 yufka
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
2 damla limon suyu
YAPILIŞI:
Öncelikle; şeker ve su ile (orta koyulukta) kıvamlı, klasik tatlı şurubu hazırlanır. Limon suyu da eklenip 5 dakika daha kaynatılıp soğutulur Tereyağı eritilir ve ılınmaya bırakılır. Kadayıfla birlikte iyice harmanlanıp ceviz içi de eklendikten sonra karıştırılır. Yufkalardan birisi tezgâha serilir. Kadayıf harcı düzgünce yayılır. Yufka, sıkı bir biçimde rulo haline getirilir. 3 cm kalınlığında dilimler halinde kesilir. Diğer yufkaya da aynı işlem uygulanır. Hazırlanan bu rulolar tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti gezdirilerek dökülür. 2 saat bekletilip dinlendirilen tatlı, Antep fıstığı ile süslenerek, kaymak veya dondurma eşliğinde servise sunulur.
200 gr tel kadayıf
100 gr tereyağı
1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
2 yufka
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
2 damla limon suyu
YAPILIŞI:
Öncelikle; şeker ve su ile (orta koyulukta) kıvamlı, klasik tatlı şurubu hazırlanır. Limon suyu da eklenip 5 dakika daha kaynatılıp soğutulur Tereyağı eritilir ve ılınmaya bırakılır. Kadayıfla birlikte iyice harmanlanıp ceviz içi de eklendikten sonra karıştırılır. Yufkalardan birisi tezgâha serilir. Kadayıf harcı düzgünce yayılır. Yufka, sıkı bir biçimde rulo haline getirilir. 3 cm kalınlığında dilimler halinde kesilir. Diğer yufkaya da aynı işlem uygulanır. Hazırlanan bu rulolar tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti gezdirilerek dökülür. 2 saat bekletilip dinlendirilen tatlı, Antep fıstığı ile süslenerek, kaymak veya dondurma eşliğinde servise sunulur.
(Kaynak: "Lezzet Dergisi", Mart 2008 (Sayı 136) )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder