Fotoğraf ve garnitürlerin tarifi için:
http://cafebrunch.blogspot.com/2008/02/elma-patates.html
MALZEMELER:
500 gr hindi kıyması
2 yemek kaşığı tereyağı
2 soğan
6 yemek kaşığı pirinç
kırmızı biber
kara biber
tuz
2 diş sarımsak
nane
Pane etmek için:
1 kâse un
2 yumurta
1 kâse galeta unu
kızartmak için:
sıvı yağ
YAPILIŞI:
Pirinç haşlanıp süzülür ve bir tarafta soğumaya bırakılır. Ayrı bir tavada soğanlar rendelenir ve tereyağında kavrulur. Hindi kıymasının yarısı eklenip kavurmaya devam edilir. Kıyma bıraktığı suyu çekince, tuz ve baharat eklenip karıştırılır. Haşlanmış pirinç ve hindi kıymasının diğer yarısı eklenip iyice harmanlanır. Karışım iyice yoğrulur ve yassı veya oval köfteler hazırlanır. Köfteler önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak da galeta ununa ya da pane ununa bulanarak pane edilir. Kızgın sıvı yağda kızartılan köfteler kâğıt havlu üzerine alınarak fazla yağları süzdürüldükten sonra arzuya göre süslenerek, garnitürler eşliğinde, sıcak olarak ikram edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder