1 su bardağı şeker
1 su bardağı tahin
200 gr tereyağı/margarin
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
½ paket kabartma tozu
aldığı kadar un (3,5-4 su bardağı)
(yarı-yarıya buğday nişastası+un da kullanılabilir)
YAPILIŞI:
Şeker ve tahin bir kapta karıştırılır. Oda ısısındaki tereyağı ya da margarin, yumurta sarısı, vanilya ve (kabartma tozu ile karıştırılmış) aldığı kadar (yaklaşık 3,5-4 su bardağı) un eklenerek sertçe bir hamur yoğrulur. Biraz dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapılır ve hafifçe yassılaştırılır. Yâğlı kâğıt serili tepsiye dizilen kurabiyeler, orta ısılı fırında, beyaz kalacak şekilde (yaklaşık 20-25 dakika) pişirilir. (Not: Arzuya göre; kurabiyeler yumurta akına batırılıp (iri kıyım) ceviz içine bulandıktan sonra fırınlanabilir. Veya; klasik un kurabiyesi gibi, pudra şekeri ile ve yumurta sarısı eklenmeden de pişirilebilir.) Beyaz ve ağızda dağılan, kıyır kıyır un kurabiyesi elde etmek için dikkat edilmesi gereken önemli bir püf noktası: Kurabiyeleri ilk 10 dakika 160 derecede pişirmeye başladıktan sonra fırının ısısını 100-120 dereceye düşürerek kalan 15-20 dakikayı düşük fırın ısısında pişirmeye devam etmelidir. (Un miktarı yarı yarıya azaltılarak buğday nişastası ile hazırlanan hamur ile daha gevrek, ağızda dağılan kurabiyeler elde edilir.) Not: En iyi kalitede, bembeyaz ve kıyır kıyır bir un kurabiyesi elde etmek için; mümkünse, alba yağı (özel pastacılık) yağı kullanılması tavsiye edilir.)