(*İtalyanca'dan)
Bu tarife ilişkin fotoğraf, siteye kısa sürede eklenecektir.
MALZEMELRT:
4 domates
2 soğan
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı domates salçası
yeteri kadar su
tuz
karabiber
pul biber (arzuya bağlı)
fesleğen (arzuya bağlı)
YAPILIŞI:
İnce ince kıyılmış soğanlar sıvı yağda kavrulur. Sarımsak da eklenir ve birkaç dakika hafif ateşte kavrulmaya devam edilir. Soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesler de soğan ve sarımsağa katılarak sotelenir. 5-10 dakika kavrulduktan ve domatesler iyice yumuşamaya başlayınca, salça eklenerek biraz daha çevrilir. Tuz ve karabiber ile tatlandırılır ve yeteri kadar su katılarak koyu kıvamlı bir sos elde edilir. 1-2 taşım daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır. (Oldukça koyu kıvamda bir sos olmalıdır.)