(SERVİS VE SUNUM FİKRİ)
MALZEMELER:
Arzu edilen miktarda:
kornişon (turşuluk salatalık)
sivri biber
turşuluk domates
beyaz lahana
acur
taze fasulye
havuç
yeteri kadar su (kaynamış su) (turşuluk malzemeye göre)
1 baş sarımsak
kereviz yaprakları
1 demet maydanoz
Kişniş
Karabiber
1-2 avuç nohut
yeteri kadar kaya tuzu
limon dilimleri
1-2 su bardağı üzüm sirkesi
YAPILIŞI:
Turşu malzemesi iyice yıkanıp temizlenir. Bıçakla birkaç yerinden delinir. Salamura suyu hazırlanır. Bunun için; kaynatılmış su ya da içme suyu kullanılır. Beher litreye 1 tepeleme yemek kaşığı dolusu kaya tuzu suda eritilir. Şeker de eklenip iyice karıştırılır. Kavanozun dibine bir avuç nohut serpilir. Turşuluk malzemeler tercihan cam kavanozlara sıkıca ve istenen düzende doldurulur. Aralara sarımsak, kereviz yaprağı, kişniş, limon dilimleri vb. arzu edilen çeşniler eklenir. Üzüm sirkesi eklenir. Turşu malzemesi yerleştirildikçe sürekli bastırılır. Salamura suyu, turşu malzemesini tamamen örtecek biçimde doldurulur. Karıştırarak suyun içindeki havası alınır. Arzuya göre maydanoz yaprakları eklenir. Üzerine ağırlık yapması için temiz ve hijyenik bir poşet içerisinde kapak-taş vb. ağırlık konarak kavanozun kapağı kapatılır. Serin ve loş bir yerde, 10-15 gün bekletilir.
KARIŞIK MEVSİM SALATASI:
(SERVİS VE SUNUM FİKRİ)