5 Şubat 2008 Salı

hindi etli soya filizi salatası-mozarella peyniri ile








MALZEMELER:
250 gr hindi stroganof ya da göğüs bonfile
1 demet Akdeniz yeşilliği
8-10 kırmızı turp (fındık turp)
3 yemek kaşığı mısır
250 gr beyaz lahana
260 gr soya filizi
2 havuç
1 salatalık
2 domates

Marinat için:
½ limon suyu
2-3 yemek kaşığı balsamik sirke
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber

Salata sosu için:
½ limon suyu
1 çay bardağı mayonez
50 ml süt kreması
4 yemek kaşığı hardal

Süslemek için:
2 yaprak Akdeniz yeşilliği
50 gr top mozarella peyniri (rendelenmiş)

YAPILIŞI:
Akdeniz yeşilliği iyice yıkanıp kurulanır. Turplar ince ince doğranır. Havuç ince uzun jülyen doğranır. Beyaz lahana da çok ince kıyılıp tuzla hafifçe ovulup sıkılır. Soya filizleri ikiye bölünür. Salatalık ve soyulmuş domates de küp küp doğranır.
Hindi eti göğüs bonfileler hafifçe dövülerek inceltilir. Mümkünse birkaç saat marine edilir. Izgarada arkalı önlü pişirilir. Salata malzemesine mısır konservesi de karıştırıldıktan sonra servis tabağına döşenir. Dilim halindeki ızgara edilmiş hindi etleri salatanın üzerine dizilir. Sos malzemesi ile salatanın sosu, karıştırılıp çırpılarak hazırlanır. Salatanın sosu gezdirilir. İsteğe göre top mozarella peyniri salatanın üzerine rendelenir. Salata arzuya göre süslendikten sonra ılık veya soğuk olarak servise sunulur.

Servis Önerisi:
Daha görkemli ve şık bir sunum için: Arzuya göre: ayrıca; yufkadan kâseler şeklinde sepetçikler hazırlanıp kızartıldıktan sonra; salata tabağına önce biraz salata, onun üzerine ise, sepet içinde salata ve üzerine de hindi etleri döşenerek, sosu gezdirilip servis edilebilir.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)