Hasanpaşa Köftesi esintileri taşıyan yöresel bir lezzet...
MALZEMELER:
Köftesi için:
500 gr kıyma
1 çay bardağı mısır unu
1 yumurta
1 soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı
tuz
yenibahar
kimyon
karabiber
Püresi için :
4-5 patates
½ kahve fincanı zeytinyağı
¼ limon suyu
tuz
muskat
Köfteleri kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Patates püresi için; patatesler haşlanıp kabukları soyulur. Rendelenip zeytinyağı, limon suyu, tuz ve muskat rendesi eklenerek iyice yoğrulur. Ön hazırlık olarak püreyi hazırlayın. Arzuya göre karabiber de eklenip pürüzsüz bir püre haline getirilir. Kaşıkla yuvarlak ve ½ cm kalınlığında şekiller verilerek servis tabağının altına döşenir.
Patates püresi için; patatesler haşlanıp kabukları soyulur. Rendelenip zeytinyağı, limon suyu, tuz ve muskat rendesi eklenerek iyice yoğrulur. Ön hazırlık olarak püreyi hazırlayın. Arzuya göre karabiber de eklenip pürüzsüz bir püre haline getirilir. Kaşıkla yuvarlak ve ½ cm kalınlığında şekiller verilerek servis tabağının altına döşenir.
Köftesi için:
Kıyma, yumurta, mısır unu, rendelenmiş soğan, yenibahar, kimyon, karabiber, tuz ve tereyağı katılarak özlü bir hamur yoğrulur. Köfte hamuru oldukça iyi yoğrulmalıdır ve özlü bir hamur haline getirilmelidir. Servis tabağındaki patates püre porsiyonları ile aynı formatta olacak şekilde, yuvarlak ve yassı köfteler hazırlanır. Sıvıyağ tavada kızdırılır. Köfteler kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartılır. Kızarmış köfteler de, servis tabağındaki patates pürelerinin üzerine döşenir. Arzu edilirse, köfteler, ayrı olarak patates püresinin yanında da servis edilebilir. Ya da; patates püresi yerine, patates kızartması eşliğinde sıcak olarak ikram edilir.