(Bu tarife ilişkin fotoğraf, siteye kısa sürede eklenecektir.)
MALZEMELER:
500 gr tavuk göğüs bonfile
2 yemek kaşığı hurma sirkesi
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 paket kabartma tozu
pulbiber
karabiber
curry
kekik
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
Tavuk göğüs bonfile, kuşbaşı formatta doğranır. Hurma sirkesi, soya sosu, nişasta, kabartma tozu ve arzu edilen baharatlar eklenir. İyice harmanlanarak marinasyon hazırlanır. Bonfileler bu marinat içine yatırılarak en az 4-5 saat marinat içerisinde bırakılır. Arada bir altüst edilip etin iyice sos bulanması sağlanır. Marine edilen tavuk etleri, arzuya göre wok tavada veya ızgarada, nar gibi kızarana kadar pişirilir. (Yaklaşık 15-20 dakikada pişiyor.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder