Servis Önerisidir.Aşağıdaki tarif, Oktay Usta'ya (Oktay Aymelek'e) ait olup; geçen sene, Samanyolu TV'deki Yeşil Elma Programı'nda yayımlanmıştır. Yukarıdaki höşmerim fotoğrafının ise Oktay Usta'nın tarifi ile bir ilgisi olmayıp; sadece bir sunum fikrinden ibarettir.) Çünkü Oktay Usta'nın tarifine göre yaptığım höşmerim çok beğenildiği için, fotoğrafını çekemeden hemen tüketildi. Bu vesile ile; kıymetli Oktay Usta'ya, web sitelerinde ve de kitaplarında yayımlamış olduğu tüm diğer tarifleri gibi muhteşem olan bu reçetesi için de çok teşekkür ediyoruz ve Oktay Usta'nın bu muhteşem tarifini şiddetle tavsiye ediyoruz.
MENGEN USÛLÜ HÖŞMERİM (OKTAY USTA'NIN TARİFİ):
MALZEMELER:
2 kutu krema
1 yemek kaşığı un
2 çay bardağı tereyağı
2 su bardağı mısır unu
250 gr dil peyniri
1 fiske tuz
MALZEMELER:
2 kutu krema
1 yemek kaşığı un
2 çay bardağı tereyağı
2 su bardağı mısır unu
250 gr dil peyniri
1 fiske tuz
Üzerine:
Pudra şekeri
Bal ya da pekmez
YAPILIŞI:
Tereyağı ya da margarin, çiğ krema ve un karıştırılıp tavaya konur. Kavurmaya başlanır. Mısır unu da eklenip kavurmaya devam edilir. Dil peyniri eklenip alt üst edilir. Pişen malzeme, hafif yağlanmış ayrı bir tavaya aktarılıp, tıpkı omlet gibi bastırılarak arkalı önlü pişirilip nar gibi kızartılır. İyice kızaran höşmerim servis tabağına aktarılır. Üzerine pudra şekeri serpilir, bal veya pekmez gezdirilir. Ceviz içi veya fındık ile süslenip sıcak veya ılık olarak servise sunulur. Özellikle kahvaltı sofraları ve ikindi çayları için idealdir. Höşmerim gevrekçe olmalıdır. İstenirse fotoğraftaki gibi ya da daha değişik şekillerde kesilip sunulabilir.
Pudra şekeri
Bal ya da pekmez
YAPILIŞI:
Tereyağı ya da margarin, çiğ krema ve un karıştırılıp tavaya konur. Kavurmaya başlanır. Mısır unu da eklenip kavurmaya devam edilir. Dil peyniri eklenip alt üst edilir. Pişen malzeme, hafif yağlanmış ayrı bir tavaya aktarılıp, tıpkı omlet gibi bastırılarak arkalı önlü pişirilip nar gibi kızartılır. İyice kızaran höşmerim servis tabağına aktarılır. Üzerine pudra şekeri serpilir, bal veya pekmez gezdirilir. Ceviz içi veya fındık ile süslenip sıcak veya ılık olarak servise sunulur. Özellikle kahvaltı sofraları ve ikindi çayları için idealdir. Höşmerim gevrekçe olmalıdır. İstenirse fotoğraftaki gibi ya da daha değişik şekillerde kesilip sunulabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder