MALZEMELER:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı tahin
½ su bardağı su
½ su bardağı su
125 gr margarin (eritilmiş)
1 çay fincanı sıvı yağ
1 çay fincanı sıvı yağ
aldığı kadar un (2 su bardağı)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Mantosu için:
Bol susam
Üzerine:
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Mantosu için:
Bol susam
Üzerine:
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI:
Yumurta ve şeker mixer ile iyice çırpılır. Sırası ile, su, sıvı yağ, yoğurt ve tahin eklenip karıştırılır. Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu eklenip altüst edilir. Yağlanmış kek kalıbına susam ile manto hazırlanır. (Bol susam serpilerek kek kalıbı susama bulanır.) Kek hamuru kek kalıbına veya uygun bir tepsiye boşaltılır. Üzerine tahin ve şeker karıştırılıp çırpılarak gezdirilir. Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder