10 Şubat 2008 Pazar

CACIK

MALZEMELER:
500 gr yoğurt
3-4 adet salatalık
½ çay fincanı zeytinyağı
½ çay fincanı sirke
5-6 diş sarımsak
kuru nane (ya da taze nane)
tuz

YAPILIŞI:
Salatalıklar soyulup bir kap içerisinde incecik kıyılıp çentilir veya rendenin iri tarafıyla rendelenir. Tuz eklenip karıştırılır. Ayrı bir kabın içinde yoğurt iyice çırpılır. Ayrandan koyu olacak bir kıvam elde edene kadar su eklenip karıştırılır. (Arzu edilirse, çok az su katılarak, haydari gibi meze havasında bir cacık da hazırlanabilir.) Salatalıklar eklenerek altüst edilir. Ezilmiş sarımsak, nane, sirke ve zeytinyağı da eklenerek iyice karıştırılır. İsteğe göre; cacık sirkesiz ve zeytinyağsız olarak da hazırlanabileceği gibi; sirke ve zeytinyağı, cacığın üzerine de gezdirilebilir. Cacık, koyuluk kıvamına göre, servis tabağında veya kâselerde servise sunulur. İsteğe göre cacığın üzeri kruton ve dereotu ile süslenebilir.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)