½ çay bardağı un
2 yemek kaşığı yağ
1,5 su bardağı süt
1 kahve fincanı kaşar peyniri rendesi
tuz muskat rendesi
YAPILIŞI:
Yağ ile un, hafif ateşte pembeleşene kadar ve unun kokusu kaybolana kadar kavrulur. Hızlı hızlı süt ve tuz eklenerek ve devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Sos, pürüzsüz ve homojen olmalıdır. İnmeye yakın kaşar peyniri rendesi, muskat rendesi ve arzuya göre taze dövülmüş beyaz biber de eklenip karıştırılır. Özellikle graten tarzı yemeklerde, beğendilerde, fırın yemeklerinde ve arzu edilen yemeklerde kullanılır.
Yağ ile un, hafif ateşte pembeleşene kadar ve unun kokusu kaybolana kadar kavrulur. Hızlı hızlı süt ve tuz eklenerek ve devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Sos, pürüzsüz ve homojen olmalıdır. İnmeye yakın kaşar peyniri rendesi, muskat rendesi ve arzuya göre taze dövülmüş beyaz biber de eklenip karıştırılır. Özellikle graten tarzı yemeklerde, beğendilerde, fırın yemeklerinde ve arzu edilen yemeklerde kullanılır.