12 Ocak 2008 Cumartesi

zeytinli kimyonlu ıspanak


MALZEMELER:
500 gr ıspanak
2-3 pırasa
2 -3 havuç
2 kırmızı biber
2 kereviz
2 soğan
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 yemek kaşığı kimyon

YAPILIŞI:
Ispanaklar ayıklanır ve birkaç kez yıkanır. İnce ince doğranır. Pırasa, havuç v kereviz imce uzun jülyen doğranır. Soğanlar ve sarımsaklar piyaz şeklinde doğranır. Öncelikle soğanlar ve sarımsak, zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavrulur. Hafif renk alıp sararınca sırası ile ıspanak, pırasa, havuç, kereviz ve kırmızı biber eklenerek birkaç dakika daha kavurmaya devam edilir. Tuz, kırmızı biber, karabiber ve kimyon ile tatlandırılır ve gerekirse çok a z(1 çay bardağı kadar) sıcak su eklenerek çok kısık hafif ateşte pişmeye bırakılır. (Ispanak yeterince sulanacağından fazla su eklenmesine gerek yoktur.) Pişmesine yakın, yemeğin üzerine pirinç serpilir ve pirinçler de pişene kadar birkaç dakika daha pişirilir. Dinlendirildikten sonra servis tabağına aktarılarak arzuya göre süslenir. Ilık veya soğuk olarak servise sunulur. (Arzuya göre sıcak olarak da ikram edilebilir.)




apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)