MALZEMELER:
250 gr margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı şeker
½ paket yaş maya (21 gr)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar un
Üzerine:
1 yumurta sarısı
çörek otu
susam
YAPILIŞI:
Ilık su, yaş maya, şeker, tuz, mahlep ve biraz un ile boza kıvamında üre yapılır. Kabarınca aldığı diğer malzemeler ve aldığı kadarı un eklenip kulak memesinden biraz daha sertçe bir kıvamda hamur yoğrulur. Yarım saat mayalandırılıp dinlendirilir. Tekrar yoğrulup minik halkalar yapılır. Yumurta akına ya da sarısına bulanıp bol susam ya da haşhaş serpilir. Önceden ısıtılmış fırında (180 derecede) pişirilir.
250 gr margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı şeker
½ paket yaş maya (21 gr)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar un
Üzerine:
1 yumurta sarısı
çörek otu
susam
YAPILIŞI:
Ilık su, yaş maya, şeker, tuz, mahlep ve biraz un ile boza kıvamında üre yapılır. Kabarınca aldığı diğer malzemeler ve aldığı kadarı un eklenip kulak memesinden biraz daha sertçe bir kıvamda hamur yoğrulur. Yarım saat mayalandırılıp dinlendirilir. Tekrar yoğrulup minik halkalar yapılır. Yumurta akına ya da sarısına bulanıp bol susam ya da haşhaş serpilir. Önceden ısıtılmış fırında (180 derecede) pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder